En jaksaisi mennä mihinkään tänään(kään), mutta ihan sama. Saan rahaa. Se liikuttaa, kummasti.

Näin painajaista. Se oli kauheaa. En nukkunut melkein ollenkaan Ja nyt lähtee hiukset.

Mä en oikein ymmärrä noita yksiä. Miten ne voi olla niin onnellisia tekemättä mitään? Siis ne ei tee ikinä mitään. Miten joku pystyy siihen? Siis sehän on nimenomaan, todella hienoa. Eivät he ehkä rauhallisia ole mutta... Jotakin ihan muuta kai.

 

ZODIAK: News & Postia Eva Dahlgrenille

 

Vera Nevanlinna esitti aluksi soolon "News", jossa yhdistyi tanssitaito ja tarina. Päällään hänellä oli paperitekoinen hame, jonka ääntä oli sähköisesti tehostettu. Tanssijan liikkeet olivat sulavia ja luurangon laihan vartalon liikkeet erottuivat hyvin kauempaakin katsottuna. Valkea kertakäyttöinen esiintymisasu oli mielenkiintoinen valinta, ilman sitä olisi tunnelmakin ollut aivan erilainen. Vaikutelma tanssijasta on varsin haavoittuvainen ja kepeä. Esitys sisälsi myös osioita, joissa hän käytti omaa ääntään.

Toinen teos "Postia Eva Dahlgrenille" koostui itsenäisistä tanssija-näyttelijöistä, jotka kukin vuorollaan esittävät osaansa yleisölle. Itse ajattelisin, että tämän teoksen teemana toimi jollakin tapaa yksinkertaisesti ihailu. Esiintyjät olivat erittäin rohkeita ja aggressiivisiakin tarpeen tullen. Jokaisella hahmolla tuntui olevan paljon kerrottavaa, taustallaan paljon tukahdutettua tuskaa, piilotettuja tunteita...? Kaikilla oli omat henkilökohtaiset kokemuksensa erilaisista tilanteista ja erilaisten ihmisten kohtaamisesta. Heidän esiintymiskykyänsä täytyy ihmetellä, sillä todella harvoin näkee näin rohkeita esityksiä missään. Tämä jäi ainakin todella hyvin mieleen, harmi että olin aika väsynyt jo tässä vaiheessa kun oli jo myöhä, sillä olisin todennäköisesti saanut tästäkin vielä paljon enemmän irti virkeämpänä! Joka tapauksessa tuskin unohdan "Haluan elää sellaista luksuselämää kuin sinä. Ostaa asunnon Lontoosta rikkoakseni rutiinit ja saadakseni uutta inspiraatiota..."